Sunday, June 8, 2014

VISITA A LA BIBLIOTECA MANUEL AZAÑA


 Estimades famílies,

Un dels objectius del nostre Pla Lector és aconseguir que el nostres xiquets i xiquetes gaudisquen de la lectura.
Per això, la visita a la Biblioteca del barri Manuel Azaña realitzada el divendres sis de juny,  ha sigut juntament amb unes altres activitats com la celebració de la fira del llibre, contacontes o biblioteca d'aula, una manera més de posar en contacte els xiquets amb els llibres.

Llegir és un hàbit que contribueix a enriquir molts dels aspectes de la vida de l'ésser humà, no únicament en el tema acadèmic o professional, sinó també en l'aspecte personal. D'ací la importància de promoure aquest hàbit en els nostres alumnes.

AGRAÏMENTS A MARIA I JULIA PER LES SEUES EXPLICACIONS TAN PROFITOSES.Ens van explicar com funciona una biblioteca, com podem trobar un llibre a les prestatgeries, com fer-nos el carnet, etc.














LLegir exercita el cervell. La lectura és una tasca que representa una major complexitat per al cervell, per la qual cosa amb ella s'aconsegueix enfortir les connexions del cervell i construir-ne de noves.




Llegir millora la concentració. A mesura que un xiquet llegeix amb més freqüència, desenvolupa una capacitat de concentració que li permet fer això per un llarg període de temps.

 

 

LLegint aprenen sobre el món que els envolta. Els llibres els ensenyen sobre persones, costums, cultures, ciutats, tradicions i tot el que els envolta.

 

LLegir desenvolupa les seves habilitats lingüístiques. Amb la lectura, els xiquets aprenen a desenvolupar el seu vocabulari aprenent noves paraules, expressions i l'ús correcte del llenguatge.


LLegir desenvolupa la imaginació. Quan un xiquet llegeix, el seu cervell tradueix les descripcions en llocs, persones, coses, en definitiva en imatges que ell inventa.

LLegir relaxa el cos i la ment. La lectura també ajuda a relaxar-se i els manté en un estat de calma i tranquil · litat.

Millora el seu aprenentatge escolar. Si un xiquet llegeix habitualment, té una millor capacitat de retenció i enteniment per a les matèries escolars, per tant el seu rendiment és millor.


La lectura també contribueix a desenvolupar el sentiment d'empatia envers els altres, en situacions o aspectes generals de la vida.


En definitiva, LA LECTURA ofereix entreteniment. Hi ha una gran quantitat de llibres i revistes que ofereixen lectura entretinguda, un llibre sempre és un amic.

Animeu al vostres fills/es a llegir!

Van ser els romans els qui van encunyar el "nulla dies sine linea"! (ni un dia sense [llegir] una línia!).















No comments:

Post a Comment